Icon for AUDIUS

AUDIUS (AUDIO)

Prodüksiyon şirketlerinin elinde olan müzik piyasasındaki gelir adaletsizliğini çözmeye çalışan merkeziyetsiz müzik platformu

Audius (AUDIO)'ya Aşık Oldum!

Müzik endüstrisinde senelik $48bn dönerken bunun yalnızca %12'sinin sanatçılara gidiyor olması çok üzücü değil mi? Audius projesi yaratıcıları da aynı kanaatteler. Müzik endüstrisinde gelir adaletsizliğinin dibine kibrit suyu dökme projesi olan AUDIUS'un incelemesine hoşgeldiniz.

Bir müzisyensiniz. Para kazanmanızın tek yolu ünlü olmaktan geçiyor. Nasıl ünlü olacaksınız? Sosyal medyada takipçi kazanmalısınız, büyük prodüktörlerden boost almalısınız, saçma sapan haberlerle magazine düşmelisiniz ki ancak para kazanabilme şansınız olsun.

AUDIUS projesi diyor ki, biz bir müzik platformu çıkaralım. Dinleyenlere ücretsiz, üreticilere de adaletli para dağıtımı yapalım. Kişinin ünlü olması için iyi müzik yapması yeterli olsun. Bunu nasıl sağlıyorlar?

Spotify benzeri bir platform aslında AUDIUS. Bu platformda eserler blockchain'e kaydediliyor, böylelikle eşsiz ve kusursuz bir telif hakkı mekanizması oluşmuş oluyor. Ardından bu blockchain'e kaydedilen şarkılar 'Keşif' düğümüne yönlendiriliyor. Şarkılar keşif düğümünden dinleyenlere, kendi zevklerinden oluşan algoitmalar sonucu ulaşıyor. Yani büyük müzik prodüktörlerinin gördüğü işlevi blokzincir ve keşif düğümü görüyor. Mükemmel bir fikir!

AUDIUS an itibariyle BINANCE piyasasında $2.72'den işlem görüyor. Fakat asıl patlaması için herhangi kafası atmış bir ünlü şarkıcının 'başlarım lan prodüksiyonunuza ben AUDIUS'a geçiyorum' demesi yeterli. Müzik dünyasından büyük isimler var. Bu projenin acayip gelecek vaadettiğini düşünüyorum.

8 Nisan 2021 tarihinde yayınlandı.

Diğer Yazılar

Icon for BitTorrent

BitTorrent (BTT)

BitTorrent (BTT) Neden Artıyor?

"Merkeziyetsiz" denilince belki de çoğu kişinin ilk aklına gelen 'Torrent' uygulamalarının atalarından olan BitTorrent, #TRON kurucusu Justin Sun tarafından satın alınıp #TronNetwork'üne dahil edilince BTT kısaltması ile halka arzedilen bir para birimi doğurdu.

Devamını Oku